Oldalak

Tévhitek a sminkről

Tényleg igaz lenne, hogy a mindennapos sminkelés tönkreteszi a bőrt?  Vagy, hogy a vízálló szempillaspiráltól törékenyek lesznek a szempillák? Vagy, ha nem sminkelünk, akkor csupán víz is elég az arctisztításhoz? Na ezek azok a tévhitek, melyeket a azok terjesztenek, akiknek "halvány gőzük sincs" a sminkelés fortélyairól.

Íme a leggyakoribb sminkeléssel kapcsolatos tévhitek

1. A mindennapos sminkelés károsítja a bőrt. - Ez nem igaz! Ellenkezőleg, a manapság kapható alapozók, arcpúderek és például szájfények már annyi hidratálót és tápláló anyagot tartalmaznak, hogy kifejezetten jót tesznek a bőrnek. Ráadásul ezek a termékek ma már a nap káros sugarai ellen is védenek!

2. A fekete szemceruzától nagyobbnak tűnik a szem. - Ez nem igaz!. A sötét árnyalatok nem nagyítják, hanem pont kicsinyítik a szemet.Ha azt szeretnénk, hogy szemeink nagyobbnak tűnjenek, akkor világosabb színeket (barna, szürke, ibolya) használjunk. A szempillaspirál felvitele előtt a szem belső szegélyét húzzuk ki fehérrel, hogy nyissuk a tekintetet, és szemeink nagyobbnak tűnjenek.
 
3. Pusztán vízzel is elég megtisztítani az arcot, ha nincs rajtunk smink. - Ez nem igaz! Nap közben, vagy éjszaka, míg alszunk a bőr rengeteg zsírt és elhalt hámsejtet termel. A levegőn a bőr koszolódik, és ha nem tisztítjuk kellően mitesszerek, pattanások keletkeznek. Tisztítsuk arcunkat naponta legalább kétszer, (reggel és este) bőrtípusunknak megfelelő tisztítókkal és tonikkal.
 
4. A vízálló szempillaspirál törékennyé teszi a szempillákat. - Ez nem igaz! Pont fordítva. A vízálló szempillaspirálok többsége sokkal több proteint és vitamint tartalmaz, mint a sima szempillaspirálok. Emellett szilikonolaj is van bennük, ami védőréteget képez a pillákon, miközben táplálja őket. Igen, lehet, hogy este nehéz eltávolítani a vízálló szempillaspirált, de egy jó sminklemosóval ez a probléma könnyen áthidalható.

5. A szempilla göndörítők tönkreteszik a pillákat.Addig nem, amíg helyesen használjuk őket. A szempillák göndörítésével a szem szélesebbnek, ragyogóbbnak, és hosszabbnak tűnik, és a pillák se keltenek mű benyomást. A szempilla göndörítőt a spirál felvitele előtt használjuk, finoman tegyük a pillák hegyéhez, és addig ismételjük a mozdulatot, amíg el nem érjük a kívánt eredményt. A szempilla göndörítőt óvatosan nyomjuk össze, és pár másodpercig tartsuk a pillákon, majd finoman engedjük el.
 
6. A krémpirosítók jobbak, mint a por. -  Ez főként a bőrtípusunktól függ
A púderállagú pirosítók főként a zsíros bőrűeknek ajánlottak, nagy ecsettel vigyük fel. 
A száraz bőrűeknek a krémállagúak a megfelelőbbek, sminkszivaccsal, vagy az ujjunkkal vigyük fel.

7 A rúzs szárítja az ajkakat.- Ez sem fedi a valóságot. A specialisták kifejezetten ajánlják, hogy a nők feltétlenül rúzsozzák az ajkukat. A minőségi rúzs hatásosan védi a bőrt a nap, a szél és a hideg hatásától. Ezenkívül táplálja és hidratálja az ajkakat, védi őket a kiszáradástól és a hámlástól. Fontos, hogy lehetőleg természetes alapanyagokból készülteket válasszunk, olyanokat, amiknek összetevői nem szárítják tovább a bőrt!

Bármilyen sminkszert használjunk, törekedjünk arra, hogy természetes összetevőket tartalmazzon! 

Minden használat előtt nézzük meg az összetevőket, mert tartalmazhatnak olyan természetes anyagot is, amire egyébként is allergiásak vagyunk. Ezeket a sminkszereket ne használjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése