Oldalak

Legyen saját illatod

"Illat az egész világ!"- Shakespeare mondata mindent elárul, de mindenképpen megmagyaráz, hiszen az illatok, amik körülvesznek, meghatároznak és velünk vannak. Jelentőségük nem mindennapi, része személyes és társasági kapcsolatainknak. Megihlette a költőket, írókat, elősegítette a tudomány, a kémia fejlődését.

A parfümhasználat napjainkban társadalmi "elvárás", amely azért kicsit megkérdőjelezhető, mégis elfogadott tény, hogy akinek jó illata van, igényes és divatos, annak a megítélése is szimpatikusabb. Első benyomás, ami sokat elárul az illető személyiségéről, a természetéről, így fontos, hogy illatunk harmonikus, ránk jellemző legyen.

Az életem minden pillanatában velem van a parfüm... Inkább elfelejtem a szemüvegemet vagy a kulcsot, mintsem, hogy úgy menjek el otthonról, hogy nem illatosítottam be magam... (Catherine Deneuve)


Az aroma - a boldogság pillanata, melyhez mindig visszatérünk és egész életünkben igyekszünk. Nincs nő, aki ne szeretné a parfümöt, de vannak nők, akik nem találták meg saját illatukat. Pedig illatunk már az első percben véleményt formál rólunk.

A bőr illata, mindenkire a legjellemzőbb, egyedi, amelyet a parfümmel valójában elfedünk, mégis találhatunk olyan illatot, amely azt nem elnyomja, hanem kiegészíti és hagyja, hogy a személyre jellemzően bontakozzon ki, kiemelve az illető tulajdonságait, bátorítva, előtérbe helyezve a belső tulajdonságait. Ezért fontos, hogy személyiségünknek, az életmódnak, évszaknak, alkalomnak és megfelelő parfümöt válasszunk! 

Életmód szerint

Egyes nők inkább visszahúzódóak, mások elegánsak, megint mások a sportos életmódot kedvelik. Az eltérő stílusból eredően tehát a parfümök világában sem ugyanaz az illat illik majd hozzájuk.

- A sportos alkathoz leginkább a tiszta, friss illatok passzolnak (pl. citrom).
- Az elegancia képviselőihez az édeskés illatok (pl. vanília) illik.
- Az energikus, nyughatatlan természethez pedig leginkább a kissé fanyar, illetve szokatlan, fűszeres illatok.

A különböző illatok más- más hatást is érnek el környezetünkben. Míg a levendula megnyugtat, a fahéj érzéki hangulatot varázsol.

Évszak szerint

Akárcsak a ruhadivatnak, a parfümnek is megvan a maga divatja, évszaktól függően. Tavasszal leginkábbnaz üde, virágos illatok a népszerűek, nyáron inkább a citromos és friss illatok nyújtanak kellemes hatást. Ősszel az átmeneti, enyhén édeskés illatoké a főszerep, télen a hidegben pedig jó érzést adhat egy édes illatú parfüm.

Alkalom szerint

Az egyes illatok különböző alkalmakra lehetnek ideálisak. Míg egy esküvőn nem kelt jó hatást, ha a
menyasszony egy durva, fűszeres illatot választ, addig ez az illat tökéletes lehet egy üzleti tárgyalásra, hiszen határozottságot, erőt sugároz. Egy randevúra pedig célszerű keleties, meleg illatokat választani. Kedvesünk megbolondítására a vágyfokozó illatok, mint a vanília, s a fahéj is alkalmasak.

Parfümhasználat különböző szituációkban

Üzleti találkozókon: tilos a túl erős, javasolt a puhább és kevésbé agresszív illatok használata. Reggel ne illatosítsuk be magunkat egész napra, hanem a nap folyamán 1-2-szer frissítsük fel az illatunkat.

Partira, "bulizáshoz": az elegáns és bonyolult illatok használatosak. Ideálisak az édes virágos és citrus frissességével ötvözött, a bódító és keleties egzotikus jegyekkel (különösen a pacsuli, mandarin, ámbra és szantálfa jegyeivel) telített illatok.

Randevúra: legjobb izgató "vonzó" jegyű parfümöt használni, mely igazán érzéki hangulatot teremt.
Pl. erotikus parfüm fűszeres fás-ámbrás aromával vagy csábító parfüm érzéki virágos illattal (jázmin, liliom,rózsa, frézia), pézsma jegyekkel.

Utazásoknál:
a kisebb terekhez a könnyebb aromák illenek, különösen a repülőn, vagy a kocsiban. A friss virágos és növényi aromák nagyszerű társak az utazás során.

A fiatalokhoz: a könnyű, tiszta, nem erőltetett, lágy aromák illenek.

Ne dőlj be a divat diktálta illatajánlóknak, ne legyél más, ne akarj más lenni, hiszen akinek egy illat jól áll, az róla szól, nem rólad! 

Bármennyire is hallgatunk a barátnőnk véleményére, ne legyen ez szempont, hiszen az ő bőrén más illatot mutat az adott parfüm, mivel az illatok mindenki bőrén másként hatnak. Ennek oka, hogy mindenkinek van egy személyes, csak rá jellemző, természetes illata, amely az illatok eszenciájával elkeveredik és egyedi lesz. Az esszenciák felfelé terjednek, ezért az illatot a lábtól egészen a vállig kell a testre permetezni. Ha csupán a fül mögé tesszük, felfelé szállva hamarosan eltűnik.

Legyél egyedi, figyeld a tested-lelked, környezeted visszajelzéseit és találd meg a TE ILLATODAT!

Ha még bizonytalan vagy abban, milyen illat illene Hozzád, talán segít a csillagjegyek alapján készült illathoroszkóp
TE ILLATOD
TE ILLATOD
TE ILLATOD

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése