Oldalak

BB krém, vagy CC krém

BB krém, vagy CC krém? Melyiket használjam?

Mi is az a BB krém?

A BB krém elődjét "Blemish Balm" (folt balzsam) néven az 1960-as években egy német bőrgyógyász fejlesztette ki. Abban az időben az volt a fő cél, hogy a betegek arcán a műtéti hegeket eltüntessék.

Később az 1980-as években a Távol-keleti piacokon megjelentek a BB krémek, melyek napvédő és bőr fehérítő tulajdonságaival kiemelkedő terméknek számítottak, de nem fedte el a bőr egyenetlenségeit.

Napjainkban a tovább fejlesztett BB krém - a Beauty Balm szavak rövidítése - egy sokfunkciós szépítőkrém. Hidratál, könnyed alapozóként egységes bőrszínt biztosít, anélkül, hogy túlságosan nehéz érzést keltene a bőrön. Napvédőt is tartalmaz, és mattító hatása miatt nyáron is jó választás. Bőr-, évszak- és korfüggő is, hogy reggelente elegendő-e a BB krém használata, ezét ajánlott alá tápláló arckrémet, vagy szérumot kenni.

Mi is az a CC krém?

A CC krém nevében a COLOUR – azt jelenti, hogy ezek a kozmetikumok egyenletessé teszik a bőrtónust, elfedik a pirosasságot és világosítják a bőrt, CARE – a kozmetikumok megfelelő ápolást nyújtanak.  

Abban hasonlít a BB krémre, hogy a CC krém is hidratál és napvédőt is tartalmaz, ugyanakkor ránctalanítóval is el van látva, így harmincéves kor környékétől érdemes lehet BB krémről CC krémre váltani, de persze sok más tényező is szerepet jászhat ebben. 

Tehát az alapozóhoz hasonlító CC-krém mindazoknak tökéletes választás, akiknek fontos az erősebb fedés, de nem akarnak lemondani a könnyű állagról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése