Oldalak

Az ajak sminkje

Ajkunk kifestése szerves részét képezi a sminknek. A száj a szemhez hasonlóan aktív eleme arcunknak, általában mozgásban van, így könnyen felhívja a figyelmet. A száj kifestéséhez különféle eszközök közül választhatunk: ajakecset, ajakkontúr rajzoló, szájfény, rúzs. 

A rúzs használatakor vegyük figyelembe ajkunk formáját.
Világos bőrhöz és hajhoz a hideg színek passzolnak: lila vagy padlizsán. A mediterrán típusú, sötét bőrű és hajú hölgyeknek jól áll a csokoládébarna, bordó vagy téglavörös szín.

Aki egyik szélsőséges típushoz sem tartozik, az kedvére válogathat a színek között. Mindennapos használatra nem való a nagyon erős rúzs, de egy esti sminkbe az is belefér.

Arra természetesen mindenkinek ügyelnie kell, hogy a rúzs színe 
harmonizáljon a smink többi alkotóelemével, a hajszínnel és a ruházattal.


Cserepes ajkak

Az ajkak vékony bőrét a hideg, a szél könnyen kiszárítja. Az ajkak különösen akkor száradnak ki a hidegben, ha megfeledkezünk magunkról, és harapdáljuk, nyalogatjuk. A nedves bőr a hidegben még szárazabbá, sőt fájóan sebessé is válhat. A legjobb a megelőzés: hideg, szeles időben ajakbalzsammal tanácsos bekenni az ajkakat.

A kereskedelmi forgalomban kapható stiftek, pomádék (szőlőzsír, ajakír, ajakbalzsam) legnagyobb része sajnos többet ígér, mint amire képes. Magas ásványiolaj-tartalmuk miatt fokozatosan függővé, vagyis szárazabbá válik a bőr. Nézzük meg az összetevőket! Nem valószínű, hogy pórul járunk, ha olyat vásárolunk, amelyben a következő összetevők találhatóak: méhviasz (Cera alba), Shea vaj, jojoba olaj, kakaóvaj, F vitamin, karottaolaj, körömvirágolaj. Ezek mind zsírfélék és nyugtató hatóanyagok.

Édes ajkak, avagy mit kell tudni az ajakrúzsról...


Emlékszel, hogy a mesékben hogy írják le a szépségeket? "... és a herceg megcsókolta édes ajkait". Hogy az ajkaink hasonlítsanak a mesebeli királykisasszonyéhoz - ezért használjuk a rúzst. Minden nő naponta, szinte automatikusan, rúzzsal néhányszor kihúzza a száját. Az ajakrúzs - a női táskák állandó "lakója".

Milyen a jó ajakrúzs?
- nem húzza össze az ajkakat és nem kelti a nehézség érzetét
- könnyen, lágyan felvihető és egyenletesen eloszlik
- kellemes, puha érzést vált ki az ajkakon
- kellemes illatú
- ügyeljünk a rúzs kinézetére - a külalakja sima, cseppek és folyások nélkül
- a rúzs törzse erős
- napfény hatására a jó ajakrúzs nem olvad meg, mint a fagylalt...

Igen fontos, hogy minőségi rúzst válasszunk, hiszen ez a kozmetikai termék bekerül a szervezetünkbe....A nők az életük során több mint egy kiló rúzst esznek meg!

Ne felejts el gondoskodni az ajkaidról, masszírozd fogkefével, hogy segítsd a vérkeringésüket, éjszaka mézzel tápláld őket.

Gyakori probléma, hogy a rúzs mindenhol ottmarad - nemcsak azok arcán, akiket megcsókoltunk, hanem a poharakon, szalvétákon és egyebeken - s így a nap folyamán fokozatosan lekopik.
 
Vannak szabályok, melyek segítik megelőzni az ilyen problémákat.

Első: a rúzs felvitelének technikája

- az alapozó felvitele után púderezzük be az ajkakat


- kontúrceruzával rajzoljuk körbe ajkunkat


- vigyünk fel egy réteg rúzst


- szalvétával enyhén tapogassuk meg az ajkakat


- vigyük fel a második réteg rúzst, vagy szájfényt


Második: a sminket minél csodálatosabbá tegyük, használjunk ecsetet. A rúzsecset segít alaposan lefesteni minden egyenetlenséget.

Harmadik: ne feledjük, hogy az erős gyöngyház fényű ajaksmink csak a sima, apró ráncoktól mentes ajkakra megfelelő, mivel a gyöngyház kiemeli a hibákat.

Negyedik: ne kövessük vakon a divatot. Mindig az aktuális szezonnak (ősz, tavasz, nyár, tél) és típusunknak megfelelő rúzsszínt válasszunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése